Schooltuinen

Schooltuinen

Welkom op de pagina van de schooltuinen van de Volkstuinders-vereniging Houten.

Ik ben Arnold van der Hijden en je mag me meester Arnold of meester noemen. Ik ben 40 jaar lang meester geweest, dus ik ben het gewend. Ik ben nu (2017) 76 jaar en al 16 jaar met pensioen. Sinds 8 jaar heb ik een nieuwe hobby, tuinieren. Ik vind het vreselijk leuk. Zo leuk, dat ik als vrijwilliger bij de schooltuinen ben gegaan om jullie te laten zien hoe leuk het is om te tuinieren. Ik kan het niet alleen natuurlijk en word geholpen door andere tuinders die nog veel meer ervaring hebben dan ik. Als je een vraag hebt, dan mag je me een e-mail sturen.

De Bijenkorf, de Ridderspoor en de Wissel hebben al jaren schooltuintjes op ons complex aan de Binnenweg. Begin april zaaien de kinderen de eerste bietjes, tuinbonen en zetten er natuurlijk een mooi naambordje bij. In juli zijn de tuinders aan vakantie toe, is het onkruid binnen de perken en groeien de pompoenen bijna hun bed uit. In oktober zijn de pompoenen klaar voor de grote pompoenenwedstrijd!

Pauze wegens corona

Vanwege alle maatregelen en met name onzekerheden rond corona, ligt ons schooltuinenproject momenteel stil. De schooltuintjes worden goed beheerd door tuinders die er tijdelijk wat extra’s op verbouwen. Zodra het weer mogelijk is, hopen we de schooltuinen weer op te starten!