U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zaden Garant af te halen!

Uw bestelde zaden kunnen afgehaald worden in het winkeltje aan de Binnenweg. Kom zaterdag meteen even langs zodat uw planning voor zaaien van start kan gaan. Het winkeltje is open als de vlag uithangt.

Speciale uitnodiging voor de leden van de Veerwagenweg om rond 10 uur langs te komen en meteen een kopje koffie of thee mee te pakken!

 

SchooltuinenMeester Arnold van der Hijden, drijvende kracht achter de schooltuinen van de VTH.Meester Arnold van der Hijden, drijvende kracht achter de schooltuinen van de VTH.

Welkom op de pagina van de schooltuinen van de Volkstuinders-vereniging Houten.

Ik ben Arnold van der Hijden en je mag me meester Arnold of meester noemen. Ik ben 40 jaar lang meester geweest, dus ik ben het gewend. Ik ben nu (2017) 76 jaar en al 16 jaar met pensioen. Sinds 8 jaar heb ik een nieuwe hobby, tuinieren. Ik vind het vreselijk leuk. Zo leuk, dat ik als vrijwilliger bij de schooltuinen ben gegaan om jullie te laten zien hoe leuk het is om te tuinieren. Ik kan het niet alleen natuurlijk en word geholpen door andere tuinders die nog veel meer ervaring hebben dan ik. Als je een vraag hebt, dan mag je me een e-mail sturen.

 

De Bijenkorf, de Ridderspoor en de Wissel hebben dit jaar schooltuintjes op ons complex aan de Binnenweg. Begin april zaaiden de kinderen de eerste bietjes, tuinbonen en zetten er natuurlijk een mooi naambordje bij.

Inmiddels (juli) zijn de tuinders aan vakantie toe, is het onkruid binnen de perken en groeien de pompoenen bijna hun bed uit.

Foto's zijn te bekijken in het foto-album.

 

Er is ook een werkboekje gemaakt voor de schooltuinen, als je op de link klikt kun je het bekijken.